Τρόπος διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων 2021-2022

Μέσα από την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Παίδων Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας περιόδου 2021-2022.

Όπως και σε προηγούμενες χρονιές, τα πιο πάνω Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις και η πρεμιέρα προγραμματίζεται εντός Σεπτεμβρίου.

Στα Πρωταθλήματα Ανώτατης Κατηγορίας, θα λάβουν μέρος οι ομάδες που συμμετείχαν και στα Πρωταθλήματα 2020-2021 τα οποία είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Πρωταθλήματα Κ-17, Κ-16, Κ-15 και Κ-14:

ΑΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, Ομόνοια Λευκωσίας, Ολυμπιακός, Πάφος FC, ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ, Δόξα Κατωκοπιάς.

Στην πρώτη φάση θα διεξαχθεί ένας γύρος και με την ολοκλήρωση των εννέα αγωνιστικών σε όλα τα Πρωταθλήματα, οι δύο τελευταίες ομάδες με βάση το συνολικό άθροισμα συγκομιδής βαθμών και των 4 ομάδων τους στα Πρωταθλήματα Κ-17, Κ16, Κ-15, Κ-14, θα διαβαθμίζονται στα Πρωταθλήματα Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων.

Στα Πρωταθλήματα Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες δέκα ομάδες:

ΘΟΪ Λακατάμιας, ΕΝ Παραλιμνίου, ΠΑΕΕΚ, Αγία Νάπα, Άρης, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, Οθέλλος Αθηαίνου, Ακρίτας Χλώρακας, Εθνικός Άσσιας.

Στην πρώτη φάση θα διεξαχθεί ένας γύρος και με την ολοκλήρωση των εννέα αγωνιστικών σε όλα τα Πρωταθλήματα, οι δύο πρώτες ομάδες με βάση το συνολικό άθροισμα συγκομιδής βαθμών και των 4 ομάδων τους στα Πρωταθλήματα Κ-17, Κ16, Κ-15, Κ-14 θα εξασφαλίσουν άνοδο στα Πρωταθλήματα Ανώτατης Κατηγορίας.

Β’ Φάση Πρωταθλημάτων

Μετά το ξεκαθάρισμα της πρώτης φάσης, θα γίνει κλήρωση για Πρωταθλήματα δύο γύρων τόσο για την Ανώτατη Κατηγορίας (10 ομάδες με 18 αγωνιστικές) όσο και για την Επίλεκτη Κατηγορία (10 ομάδες με 18 αγωνιστικές).

Σημειώνεται ότι και στις δύο Κατηγορίες Πρωταθλημάτων οι ομάδες θα αρχίσουν την προσπάθεια τους από μηδενική βάση.

Κύρια ημέρα διεξαγωγής των αγώνων και για τις δύο φάσεις θα είναι το Σάββατο ως ακολούθως:

Πρωταθλήματα Κ-17 και Κ-15: 12:00 μεσημέρι

Πρωταθλήματα Κ-16 και Κ-14: 10:00πμ

Advertising

If you wish to advertise on CitySportCY.com, please fill out the form below.